Finansrådgivare med rätt perspektiv

Vilket perspektiv tar din finansrådgivare egentligen? Är det bankens väl och ve som de har för ögonen, målet att behålla dig som helkund, eller tar de verkligen ditt parti för en bättre framtid.
Det är inte alltid så lätt att veta vilken agenda en finansrådgivare tar. I ett antal fall kan rådgivningen vara uppenbar – köp våra produkter och du kommer att bli välbeställd och välförsäkrad livet ut. Men i andra fall kan det kännas lite mer vagt. För vem gäller rådgivningen och vem tjänar på det?

Den oberoende finansrådgivaren Cerberus erbjuder investeringsrådgivning med klientens perspektiv för ögonen. Oberoendet från de finansiella instituten ger möjligheter att välja de bästa valen, inte enbart de val som företräds av bolaget som ger rådgivningen. Cerberus äger inga andelar i några fonder eller något enskilt bolag. Företaget erbjuder en opartisk rådgivning utifrån en utförlig analys av klientens verkliga behov och möjligheter.

Det gör också att den investeringsrådgivning som Cerberus erbjuder leder till resultat. 90 % av alla kunder får en tydligt förbättrad ekonomisk situation tack vare de råd som ges av företagets konsulter. För kunden betyder det att ett par timmars möte med en konsult, också säkrar deras framtid. Än bättre. Genom kontinuerlig uppdatering av de behov som klienten har, kan rätt alternativ erbjudas över tid. Det är det som kallas att ha rätt perspektiv som finansrådgivare.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Förbered dig väl inför din investeringsrådgivning

Det finns en uppsjö olika investeringsrådgivare på marknaden. En stor del av den rådgivning som sker på marknaden ger inget eller ett litet reellt resultat för den enskilde klienten. Det kan bero på att den investeringsrådgivare som valts inte är den allra bästa, och att den är partisk i sin analys av hur investeringar ska göras och vilka försäkringar som ska tecknas. En oberoende investeringsrådgivning är alltid att föredra, då den är opartisk till sin natur. De verkar för sina kunders bästa, och är inte betalda av någon fondförvaltare, något försäkringsbolag eller en bank. Det behövs också en kompetent och engagerad rådgivare för att kunna leda en person till en bättre ekonomi.

En annan viktig del i en investeringsrådgivning är kundens perspektiv. Oavsett hur bra en investeringsrådgivning är, beror utfallet också på kunden själv. Det krävs inte mycket, men en del förberedelser inför ett rådgivningsmöte. De allra viktigaste frågorna att fundera över är följande:

Vad ska de sparade pengarna användas till?
Hur mycket pengar kan avsättas till försäkringar och investeringar?
Hur stor risk ska tas vid investeringar?
Vilket tidsperspektiv finns för investeringar och försäkringar?
Vilka försäkringar och vilka investeringar finns idag och hur fungerar de?

Med svaren på dessa enkla frågor kan en oberoende investeringsrådgivning, genomförd av en kompetent och ansvarsfull rådgivare leda till en bättre och stadigare ekonomi.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Investeringsrådgivning, en tjänst i tiden

Det fanns en tid då vi förlitade oss på att staten skulle sörja för oss när vi blev gamla eller sjuka. Hur är med den saken idag och hur det blir med den saken framöver, det är desto mer ovisst. Idag kan en persons ekonomi slås i spillror efter en olycka, eller vid ett sjukdomsfall.
Det fanns också en tid då en god man redde sig själv. Numera har den inställningen ändrats. Antalet tjänster som nyttjas av privatpersoner ökar stadigt. Rot- och Rutavdrag har lett till en ökad förfrågan på städning, renoveringstjänster och trädgårdshjälp. Numera är det vanligt att vi tar hjälp när livspusslet inte går ihop.

Alltfler inser också vikten av att få hjälp med att planera sin ekonomi. Där det tidigare mestadels var mycket välbeställda personer som nyttjade möjligheten med investeringsrådgivning, är det idag alltfler så kallade medelsvenssons som anlitar en rådgivare. Det är en sund utveckling.

Med rätt försäkringar och genom att placera surt förvärade medel på ett så fördelaktigt sätt som möjligt kan vi säkra upp för det oväntade. Vi kan då se till att vi själva liksom våra nära och kära inte drabbas mer än nödvändigt. Vi kan, med lite planering, försäkra oss om att vi får behålla livskvaliteten även på ålderns höst, och behålla vårt hus även om vi skulle bli sjuka.
Valet av placeringar är så viktigt och urvalet så stort, att professionell hjälp ofta är nödvändig för att veta var, när och hur pengar ska investeras. Det är därför en oberoende investeringsrådgivning är en tjänst i tiden. Med hjälp av en oberoende investeringsrådgivare kan tillgångar och inkomster säkras upp för framtiden.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar